Wednesday 6 June 2007

Ring Ambulansen…

… horde jag syster elak skrika mellan mina egna andetag som ekade i mitt huvud. Jag lag dubbelvikt over diskbanken, oformogen att sta uppratt och med ett krampaktigt tag om disktrasan.

Bara ett kort tag innan kande jag hur det borjade varka pa hoger sida av magen, till en borjan inte sa farligt, men det okade i kraft radikalt. Jag bad Pappanik kora mig till det stora kopcentret dar jag kopte varktabletter - det finns inget som inte kan botas med varktabletter! Nar vi kom hem, tog jag tva och stallde mig sedan for att diska. Det var da det hande. Det smallde till - som en explosion i magen. Jag tappade andan och min kropp slangdes framat…

Syster elak stod med en hand pa min rygg och den andra letandes i en diagnosbok. Pappanik satt vod datorn och letade efter nummer till sjukvardsupplysningen.De sprang emellan koket och kontoret, medan jag stod dar. Och forsokte andas. Luften tog slut, sa det blev bara korta, snabba andetag som fick mig att bli yr. Smartan pulserade fortfarande och okade per sekund.

Nar jag horde syster elak ropa om ambulans, tvingade jag mig upp i halvliggande ganglage. Gick - naja - slapade mig genom hallen med tararna fallande fran mina kinder. For jag grat inte, tararna bara foll konstant. Konstant och ljudlost.

Jag vadjade till Pappanik att inte ringa nagon, att lata mig vila en timme och se om det blir battre. Syster elak protesterade och sa att jag skulle do inom en halvtimme om vi inte ringde.
Vi kompromissade med att jag skulle ga och lagga mig, pappanik skulle ringa sjukvardsupplysningen och bara fraga vad det kunde vara. De knuffade mig uppfor trappan, och smartan var olidlig, jag ville bara lagga mig ner och do.

De lade mig pa sangen och pappanik fragde exakt vart det gjorde ont. Jag visade honom, och plotsligt tog han tag i min ena fot. Han drog upp benet och trock det mot mig. Jag skrek till av smarta, men han holl ett stadigt tag.

Efter nagra minuter fragade han om det kandes battre - jag stallde mig upp och smartan var som bortblast.

Da sager Pappanik; Lilla Jenny, nar du lanar min roddmaskin, sa MASTE du stretcha efterat - annars kommer du fa ont. Jag rodnade och nickade nastan osynligt innan jag gick nedfor trappan igen och fortsatte att diska.

9 comments:

Anonymous said...

Fan vad du SKRÄMS!! Gör inte sådär!

Men jag ska iaf berätta för Pappanik hur du skröt över att ha rott över hela kanalen. ;)

Anonymous said...

HAHA!! Totally amazing... den historien sprider jag vidare, om jag får?
Fast jag håller med Myra; det var LÄSKKIGT att läsa! Jag trodde att du skulle säga att du fått en hjärtattack och måste sluta blogga eller nåt...
På tal om sluta blogga: när jag äntligen kan kommentera så byter jag blogg... Ödets ironi va?

Jenny said...

Myra gumman, du VET att jag alskar dramatik! ;) Haha, och skrot gjorde jag val anda inte? Jag INFORMERADE! :P

Dumpad; Inte ens en hjartattack skulle halla mig fran bloggen. Jag maste ju fortfarande gnalla :D

Anonymous said...

Hörru, stretcha är oerhört viktigt! Får du inte glömma!! *kan inte låta bli att dra på mungiporna uppåt!*

Så du har bytt ställe! Bäst att jag ändrar länken på min hemsida...jag länkar till dig, hoppas att det är okej! Så att jag skall hitta dig lättare!

Kramisar Bloggerlina
Och för guds skull! Glöm inte att stretcha!! *L*

Anonymous said...

Tackar! Jag är rätt nöjd själv faktiskt.. fast det var inte jag som fixade den utan en bloggkompis.. men jag är stolt ändå ;)
Nu är bara frågan: vad ska jag skriva under med?? Rosflickan? tusenrosor? etc????

Anonymous said...

Very clever! Jag ska testa det ett tag och se om det passar.. tack för tipset! =)

Anonymous said...

Jo jag vet. Och du skröt visst!

Dessutom har jag hört, från säkra källor, att du är dum nog att ge dig på roddmaskinen IGEN!
Lär du dig inte?

:D

Jenny said...

Hahaha. Practise makes perfect. Inte for att jag BEHOVER ova, men ja... :P

Jenny said...

Bloggerlina -> Ja, det var massa problem med kommentarer pa det dar stallet, och de loste det aldrig, sa jag bytte helt sonika. :D

Och jag ska komma ihag stretchningen nasta gang, haha. Mest for att slippa pinsamheter :P