Monday, 22 March 2010

Nytt.

Ar ju inte barnflicka langre, utan tar nu hand om manniskor som inte kan ta hand om sig sjalv pa det fysiska planet. Tva veckor varje manad flyttar jag in hos klienter och lyser upp deras tillvaro, och de tva andra veckorna jobbar jag pa hemtjansten. Sa man kan ju saga att fortfarande torkar jag bajs, fast mer och storre.

Ar i mitten av ett skift, gar nasta tisdag och det ar SA segt. Tar hand om en mycket trevlig gentleman, forsynt och forsiktig, men valdigt bestamd - hur nu det gar ihop. Har kampat mig igenom hela dagen - klamkack som aldrig forr, men ah vad det tar emot!

Herr I ska ha sin mat och sin dryck pa sekunden klockan 9, 11, 13, 15, 17.30, 20, 21. All dryck konsumeras i olika glas/muggar och ar det fel sa blir det tillbakaskickat till koket. Han ater samma mat pa bestamda veckodagar, en valdigt strikt regim. Sant passar ju mig bra, eftersom jag sa valdigt sallan gor saker fel! Haromdagen var det skinka, agg o pommes till lunch, och jag kampade som ett djur for att tima allting till prick klockan 1 - vilket jag gjorde. Maten ska sedan skaras upp, vilket jag ocksa gjorde. Sa ropade han fran matbordet och bad mig att inte skara upp hans pommes - saklart hade jag redan gjort det. Men jag hade gjort lite extra, sa jag satte bara den skurna pa min tallrik, och smakade en bit pa vagen. Medan jag tuggade insag jag att det smakade himla mystiskt for att vara pommes. Riktigt ackligt faktiskt - sa jag tankte att den kanske var gammal och tog fram pasen igen for att dubbelkolla. Jo, da har jag lagat skinka, agg och PALSTERNACKA! Hur fan gick det till? Och vilket problem jag hade att forklara for honom att han bara fick tva tredjedelar av sin mat pa utsatt tid, och resten var fortfarande i ugnen.

Som tur ar gillar han mig, sa jag tror jag kom undan med det, men nu fragar han varje dag nar jag serverar maten; "Ingen palsternacka idag?" sa skrattar han sa hela bordet hoppar. Hmpf.

No comments: